Pilegrimsdag i Oslo & Akershus – høsten 2019!

(Foto: Fra pilegrimsdag – informasjon og fortelling)

Regionens største pilegrimssamling finner høsten 2019 sted den 15. september. Tradisjonen tro samles vi på tampen av pilegrimssesongen!

Program (justeringer vil komme):

11.00 Pilegrimsgudstjeneste i Gamle Aker kirke, ved pilegrimsprest Roger Jensen og sokneprest Tor-Even Fougner. Kantor Yngve Breievne, sang Stine Hole Ulla, trompet Mats Johnsen.

12.30 Stor kirkekaffe: Vi griller «pilegrimens urtepølse». Under kirkekaffen er pilegrimssenteret åpent.

Det blir konkurranse med lodd-trekning. Også pilegrimsfellesskapene St.Hallvard og St.Jakob er tilstede med stands!

13.30 Dagens foredrag er ved historiker Trond Norén Isaksen. Han har nylig utgitt boken om Sigurd Jorsalfare og bringer nye perspektiver også i lys av pilegrim: Korsfareren Sigurd Jorsalfare og hans verden.

Fra forlagets omtale:
For 900 år siden dro et stort antall nordmenn med den 18 år gamle kong Sigurd Jorsalfare i spissen til Midtøsten. Norske historikere har hatt vanskelig for å forstå hvorfor, men Sigurd og mennene hans dro verken på vikingtokt eller statsbesøk. De var hellige krigere. I denne første biografien om Sigurd Jorsalfare får vi omsider historien om det norske korstoget satt inn i den internasjonale konteksten som Snorre gikk glipp av, men som latinske, arabiske og bysantinske kilder forteller om. Dermed får vi også forståelsen av hvor viktig det norske bidraget til korsfarersaken var på en tid da korsfarerrikene var kringsatt av fiender og muslimene var i ferd med å samle seg til jihad. Mange av Sigurd Jorsalfares menn svek ham, men kongen fortsatte å arbeide for korsfarersaken inntil han gikk fra forstanden og etterlot seg et kongerike på randen av borgerkrig. Dette er historien om middelalderens norske fremmedkrigere.

– Alle er velkomne, deltakelse er gratis!

Stikkord:

Dato

sep 15 2019
Expired!

Tid

11:00
Aker kirke

Sted

Aker kirke
Akersbakken 32, 0172 Oslo
Pilegrimssenter Oslo

Arrangør

Pilegrimssenter Oslo
Telefon
+47 480 52 949
E-post
oslo.pilegrimsleden@icloud.com
Nettsted
http://oslo.pilegrimsleden.no/
ACSOW | Pilegrimsdag i Oslo & Akershus – høsten 2019!